17 familier står klar til at passe hittebarn

Godt et døgn efter, at hittebarnet blev fundet under en busk i Farum har 15 til 17 potentielle plejefamilier henvendt sig for at tilbyde hjælp.

»Der har været overvældende stor interesse, og rigtig mange kvalificerede familier har budt ind på at bidrage med at løse den her opgave, og det er noget, som vi er rigtig glade for,« siger Mikkel Damgaards, der centerchef for Center for Børn og Familie i Furesø Kommune, til Berlingske Nyhedsbureau.

Pigen er stadig indlagt på Rigshospitalet, som Mikkel Damgaards har været i kontakt med fredag morgen.

»Hun har det godt, men har behov for at blive på hospitalet i hvert fald weekenden over,« siger han.

Centerchefen forventer at have en plejefamilie klar til at modtage pigen, når hun efter planen bliver udskrevet i begyndelsen af næste uge. Og det forventes, at plejefamilien skal være fleksibel.

»Vi skal finde en plejefamilie, som er klar til at være primær omsorgsperson, men som samtidig ved, at det kan være en kort opgave, da moren kan henvende sig, eller at sagen skal overgå til adoption inden for kort tid,« siger Mikkel Damgaards.

Den biologiske mor har en »fortrydelsesret« på tre måneder, hvor hun kan henvende sig til kommunen og gøre krav på sit barn. Hvis hun ikke gør det, vil barnet overgå til adoption. Inden det sker, forsøger kommunen at finde moren.

»Furesø Kommune har i sundhedsplejen en tradition for at kunne opspore sårbare familier, og vi er i gang med at afdække, om det kunne være en familie, som vi kender i forvejen,« siger Mikkel Damgaards.

Det betyder blandt andet helt konkret, at kommunen er i gang med at kontakte kvinder, som har termin i den her periode. Den proces forventer Mikkel Damgaards at have afsluttet i løbet af næste uge.

Dagens Gossip