17 flygtninge drukner ud for Tyrkiet på vej til Europa

Fem kvinder, fem børn og syv mænd er søndag druknet i havet tæt på den tyrkiske kyst, da deres båd sank på vej til Grækenland.

Det skriver flere tyrkiske medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den tyrkiske kystvagt bjærgede ligene fra deres træbåd, som angiveligt havde kurs mod den græske ø Leros. De 17 mennesker - alle fra Syrien - druknede, da de ikke kunne komme ud af bådens kahyt.

20 mennesker, der befandt sig på dækket, overlevede og svømmede selv tilbage til den tyrkiske kyst. De havde alle redningsveste på.

Samtidig melder den italienske kystvagt, at omkring 500 migranter og flygtninge er blevet reddet i land fra både på vej over Middelhavet weekenden over.

En talsmand siger til AFP søndag, at fire redningsoperationer er overstået, mens flere stadig er i gang.

De fleste af de reddede mennesker kommer fra de afrikanske lande Nigeria, Ghana, Senegal og Sierra Leone og tog af sted fra Libyen for tre dage siden. De blev reddet omkring 80 kilometer ud fra Libyens kyst.

Omkring 500.000 mennesker er kommet til Europa i år ifølge Den Internationale Organisation for Migration (IOM). Mange af dem har taget den farefulde færd over Middelhavet i oppustelige gummibåde.

Flere end 2800 mennesker er siden januar døde eller forsvundet i løbet af rejsen over havet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip