1,7 milliarder kroner beslaglagt i sag om udbytteskat

SØIK, også kaldet Bagmandspolitiet, har beslaglagt 1,7 milliarder kroner på udenlandske bankkonti i sagen om mulig svindel med udbytteskat.

Det oplyser Bagmandspolitiet tirsdag i en pressemeddelelse.

Samtidig er en række adresser i Storbritannien tirsdag blevet ransaget i samarbejde med de britiske myndigheder. Ved disse aktioner blev der beslaglagt bevismateriale med forbindelse til 12 selskaber.

Bagmandspolitiet har mistanke om, at de beslaglagte penge stammer fra økonomisk kriminalitet, idet de menes at være unddraget den danske statskasse i forbindelse med refusion af udbytteskat, oplyser chefen for SØIK, statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

- Vi har gennem meget komplicerede manøvrer fulgt pengesporet gennem flere europæiske lande og har nu fået beslaglagt i alt 1,7 milliarder kroner, siger Morten Niels Jakobsen.

SØIK har fået danske retskendelser på, at pengene skal beslaglægges, og samarbejder nu med udenlandske myndigheder om at få pengene tilbage i den danske statskasse.

- Det kan sagtens blive op ad bakke, men vi har nu sikret, at disse midler ikke bare kan forsvinde, hvis de viser sig at stamme fra kriminalitet, siger Morten Niels Jakobsen.

En del af de beslaglagte penge kan dog efter internationale regler om bekæmpelse af økonomisk kriminalitet tilfalde det land, hvor værdierne er blevet fundet, påpeger han.

/ritzau/

Dagens Gossip