1,7 millioner kroner til vandleg og aktiviteter ved vandkraftværk

Harteværket i Kolding Ådal får nu 1,7 millioner kroner i støtte fra Lokale og Anlægsfonden.

Pengene skal bruges til at omdanne Harteværket til et levende industrihistorisk anlæg med en række rekreative aktiviteter og formidlingstiltag.

Lokale og Anlægsfonden har været med til udviklingen af en række vandaktiviteter på udearealerne nær Harteværket og støtter nu etableringen af dem.

”Kanonen” er et tragtformet rør, hvor plader med åbninger i forskellige diametre kan sættes foran udgangshullet for at afprøve, hvor langt ud af en bane vandet kan skydes ved forskellige vandtryk.

”Bassinet” er et stort hjul, hvor det kræver en stærk voksen eller flere børn til at dreje og åbne et spjæld, der giver mulighed for at fylde et bassin med vand med forskellige hastigheder på det kraftige vandtryk.

”Søjlen” er endnu en chance for at prøve egne kræfter af mod vandet. Her skal man se, hvor langt op i luften en søjle af vand kan presses.

”Romaskinen” skal bruges til at pumpe vand ved at ro.

Bliv ven med Dagens Kolding - Altid gratis nyheder

Udeområdet ved Harteværket bliver bundet sammen af en række stier med bålpladser, handicaptilgængelige fiskeområder og picnicsteder. I en af de gamle bygninger etableres der et udkigstårn over området.

Området ved Harteværket bliver tilgængeligt for en række brugergrupper og vil være åbent hele året.

Projektet koster i alt 23,5 millioner kroner.

Harteværket er et vandkraftværk fra 1920, der stadig er i funktion. Værket blev fredet i 2001.

Dagens Gossip