17.000 Roskilde Bank-kunder kan få erstattet aktietab

17.000 tidligere aktionærer i Roskilde Bank kan få erstatning for tab, de måtte have lidt i forbindelse med bankens aggressive kampagne for køb af aktier i banken tilbage i sensommeren 2006 og foråret 2007, inden banken krakkede.

Det oplyser Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse.

- I dag sender Finansiel Stabilitet breve ud til de cirka 17.000 private kunder, der er omfattet af forliget og som derfor tilbydes erstatning, skriver Finansiel Stabilitet mandag.

- Der sendes også breve til kunder, der har købt aktier, men ikke har lidt tab og derfor ikke tilbydes erstatning, lyder det.

Det er et forlig mellem Forbrugerombudsmanden og Finansiel Stabilitet fra december 2013, som sikrer, at de tusindvis af tidligere Roskilde Bank-aktionærer kan få delvis erstatning af deres tab.

Forliget omhandler private kunder i Roskilde Bank, som har købt aktier i forbindelse med to aktiesalgskampagner, der løb fra henholdsvis 11. august 2006 til 17. september 2006 og fra 12. marts 2007 til 8. april 2007.

Her sendte Roskilde Bank breve til sine godt 28.000 kunder, hvor bankens egne aktier blev omtalt som "en af Danmarks bedste bankaktier", ligesom banken tilbød at låne kunderne penge til aktiekøbet. Risikoen for tab blev ikke nævnt.

Det resulterede i, at der i kampagneperioderne blev solgt aktier for 370 millioner kroner.

Finansiel Stabilitet er altså nu nået frem til, at 17.000 tidligere aktionærer kan være erstatningspligtige, hvis de har lidt et tab på købet af bankaktierne.

Efter forliget tilbydes kunder erstatning på 60 procent af kundens nettotab. Der skal dog betales skat af beløbet.

Fristen for at acceptere tilbuddet er den 20. maj 2014. Herefter kan kundernes krav være forældet, oplyser Finansiel Stabilitet.

Roskilde Bank krakkede i 2008. Det var især store tab på lån til ejendomssektoren, der fik banken til at gå ned.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip