18-årig frisørelev genopliver død kunde

Sidste onsdag var ikke nogen helt almindelig dag for 18-årige Emilie Eljen Rasmussen, der er ved at uddanne sig til frisør i en salon i Lyngby nord for København.

I frisørsalon Hairbase på Lyngby Hovedgade sank en kvindelig kunde pludselig sammen i frisørstolen, da hun var ved at blive klippet. Det skriver lokalavisen.dk.

Mens kollegaerne i salonen ringede 112, gik 18-årige Emilie i gang med at undersøge kvinden. Hun havde hverken puls eller vejrtrækning.

Derfor begyndte Emilie hjerte/lunge-redning på den tilsyneladende døde kvinde, som var hvid i ansigtet og blå om læberne.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Vi har haft førstehjælpskursus på frisørskolen, så jeg vidste heldigvis godt, hvad jeg skulle gøre og begyndte at trykke de 30 gange i brystet på kvinden, siger Emilie til lokalavisen.dk. 

Da ambulancen kom frem trak kvinden vejret. Ambulanceredderne og personalet på hospitalet har rost Emilie for hendes hurtige og effektive indsats.

Selvom Emilies lyst til at lære førstehjælp var meget begrænset, er hun meget glad for, at alligevel deltog i førstehjælpskurset.
  
- Da vi skulle have førstehjælp på skolens grundforløb, gad jeg ikke rigtigt. Jeg ville hellere ordne hår. Men nu kan jeg tydeligt se, hvor afgørende det kan være, siger Emilie til lokalavisen.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip