18-årig joker sænker FC Midtjylland i Manchester

26/02/2016

FC Midtjylland er ude af Europa League efter et samlet 3-6-nederlag til Manchester United.

At 16.-delsfinalen blev endestationen for danmarksmestrene skyldes især den 18-årige angriber Marcus Rashford, som de færreste formentlig havde hørt om før torsdagens kamp.

Rashford skulle da også have taget plads på bænken, men da franskmanden Anthony Martial blev skadet under opvarmningen, blev Rashford kastet i kamp fra start. Han greb chancen og scorede to mål i anden halvleg i Manchester Uniteds 5-1-sejr.

I det hele taget var det ganske fortjent, at Manchester United spillede sig videre. Holdet sad på begivenhederne og var hele tiden et par skridt foran og fik prikket bolden først hver gang.

Når FC Midtjylland havde bolden, var det oftest kun få sekunder ad gangen, inden et højtpressende hjemmehold igen overtog kuglen.

Derfor var stik mod al logik og retfærdighed, at FC Midtjylland scorede kampens første mål efter 27 minutter, til gengæld var målet høj, høj klasse.

For i lighed med sidste uge var det nok en gang et soloshow fra Pione Sisto, der førte til mål. Sisto kringlede sig forbi flere modstandere, før bolden lå perfekt til hans højre ben.

I sidste uge sluttede han soloturen med at sparke til sin egen højre side, men denne gang gjorde han det modsatte, og bolden strøg fladt i mål forbi Sergio Romero.

En eventyrlig udvikling for FC Midtjylland, der dog hurtigt kom ned på jorden igen.

Fem minutter efter var kampen nemlig udlignet, selv om det igen var en FCM-spiller, der havde sidst fod på bolden. Uheldigt for lejesvenden Nikolay Bodurov dirigerede han et indlæg fra en veloplagt Memphis Depay i eget mål.

United fortsatte det tunge pres og effektive pres, og kort før pausen havde englænderne alle tiders mulighed for at komme i front, da André Rømer nedlagde Ander Herrera i straffesparksfeltet.

Men Mikkel Andersen viste skarphed i målet, da han dykkede ned til sin egen højre side og viftede Juan Matas straffespark til hjørne.

I front havde Jess Thorup valgt at satse på lynhurtige Marcos Urena efter et godt indhop i den første kamp. Torsdag havde han en dårlig dag, og derfor blev to meter høje Paul Onuachu, der blev matchvinder i sidste uge, sat på banen efter pausen.

Upåvirket af det modtræk havde Manchester United to store muligheder i de første minutter af anden halvleg, og efter 62 minutter gik den ikke længere, for de pressede ulve.

Et indlæg sejlede over bagest i feltet, hvor Mata akkurat nåede bolden inden baglinjen og sendte den på tværs ind til unge Rashford, der let kunne gøre det til 2-1.

Hjemmepublikum levede mere med, og hver eneste offensive aktion øgede volumen. Det fik de cirka 2000 medrejsende FCM-fans i hjørnet til at synge "You only sing, when you're winning."

Og vandt, det gjorde Manchester United. Også sammenlagt. Et kvarter før tid var Rashford nemlig på spil igen, da han bagest i feltet ganske umarkeret sendte bolden i mål efter indlæg.

Selv om blot én FCM-scoring ville vende kampen fuldstændig på hovedet, var det ikke tæt på at ske. I stedet scorede Ander Herrera til 4-1 på endnu et straffespark efter 87 minutter.

Minuttet efter blev André Rømer vist ud med sit andet gule kort, og det udnyttede Memphis Depay til at score til 5-1.

Hele kampen havde hollænderen haft overtaget på Rømer, men først efter udvisningen fik Depay fuldt udbytte af sine gode aktioner.