18-årig knægt blev Uniteds redningsmand

Det lignede endnu en ydmygelse af Manchester United, da bundholdet Sunderland bragte sig foran efter kun fem minutter, da Craig Gardner dygtigt udnyttede et forsvarskiks og sparkede bolden i mål. En stilling, som holdt indtil pausen og gav hjemmeholdet forhåbninger om tre overraskende point.

Men David Moyes havde valgt at blande kortene anderledes og havde hevet den bare 18-årige Adnan Januzaj ind i startopstillingen. Født i Belgien af kosovoalbanske forældre, på kontrakt i Anderlecht som 10-årig og videre til United som 16-årig har der længe været store forventninger til Adnan Januzaj. Forud for denne sæson er han blevet hevet op i førsteholdstruppen, hvor han både er blevet brugt i Capitol One Cup og har fået et enkelt indhop i Premier League-kampen mod Crystal Palace.

Lørdag aften fik han sit gennembrud i Premier League, hvor han udnyttede, at han for første gang havde fået lov til at starte inde.

Med to smukke mål midt i anden halvleg vendte Januzaj fuldstændig kampen. Efter 55 minutter scorede han klinisk med højre foden, da han kom løbende frem til et indlæg og knaldede bolden i mål. Seks minutter senere røg en clearing på et indlæg ud til ham, og han flugtede bolden ind i nettet - denne gang med venstrebenet. En fantastisk bedrift, som gjorde det klart for enhver, at her er en spiller ud over det sædvanlige.

Mens den unge spiller på banen virkede rimeligt cool efter begge sine mål, var der anderledes voldsomme følelsesudladninger ude hos manager David Moyes. Skotten knyttede næven i triumf, da Januzaj scorede sit andet mål, og jublede over, at hans satsning på det unge stortalent i den grad havde givet jackpot.

Michael Carrick roste sin unge holdkammerat efter kampen, der betød, at United rykkede op på niendepladsen i Premier League.

- Adnan Januzaj har en fantastisk indstilling og store evner. Han kan blev lige, det han vil - så god er han, sagde Carrick efter kampen.

Januzaj har i øvrigt endnu ikke valgt om han vil spille på det belgiske eller det albanske landshold. Men Roy Hodgson sagde efter kampen, at han sagtens kunne se ham spille for England, som også er en mulighed om nogle få år, fordi Januzaj til den tid har været så mange år i landet, at han kan blive englænder.

Dagens Gossip