18-årige pige faldt af båd: Amøbe svømmede op i næsen og åd hendes hjerne

En teenager fra Westerville i den amerikanske stat Ohio er død, efter at hun faldt i vandet i en naturpark, hvor hun riverraftede sammen med nogle venner for at fejre, at de var færdige med skolen. 

18-årige Lauren Seitz var så uheldig at blive angrebet af en hjerneædende amøbe, da hun faldt i vandet. Det skriver CNN.

Den unge kvinde var på rafting-tur i National Whitewater Center nær Charlotte i den sydøstlige stat North Carolina, da hendes båd kæntrede. Det var her, at den dødelige amøbe Naegleria fowleri fandt vej til Lauren Seitzs hjerne gennem hendes næse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den hjerneædende amøbe trives i ferskvand, som er lunt, og derfor er den ikke sjælden i floder og søer i de sydlige stater. Men selvom den farlige bakterie ikke er ualmindelig, så sker det ikke ofte, at mennesker bliver angrebet af den dødelige amøbe.

Mellem 2005 og 2014 skete det kun 35 gange i USA. Infektionen kan nemlig kun ske ved, at amøben kommer ind i næsen med vandet, hvorefter den kan vandre til hjernen via slimhinderne og spise løs, indtil personen mister livet. Amøben er til gengæld helt ufarlige, hvis den bliver slugt.

Lauren Seitz var derfor ekstremt uheldig. Hun døde den 19. juni - kun en uge efter turen til National Whitewater Center. 

Artiklen fortsætter under billedet.

CNN beskriver symptomerne som hovedpine, feber, kvalme og opkast, stiv nakke og hallucinationer. De opstår efter fem dage, når døden er nær.

97 procent af de personer, der får Naegleria fowler i hjernen, dør af den hjernespisende amøbe.

Sundhedsmyndighederne i USA har konstateret alt for høje koncentrationer af den farlige bakterie i vandet i National Whitewater Center. Floden skal nu tømmes og renses.

Lauren Seitzs mor har startet en indsamling, som kan findes her.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip