18-årige Thea er kåret til årets helt - reddede sin mors liv

18-årige Thea Rasmussen fra Frørup i Sønderjylland har torsdag fået Røde Kors' pris som årets førstehjælpshelt og en check på 10.000 kroner, som følger med prisen.

Theas mor, Camilla, blev stukket af en bi i familiens have i Frørup ved Christiansfeld og fik en livstruende allergisk reaktion. Havde Thea ikke givet sin mor førstehjælp, havde Camilla ikke været i live i dag.

Den indsats har Røde Kors valgt at belønne.

- Hun handler kløgtigt, klogt og inden for sine kompetencer, og dermed redder hun sin mors liv med sin handling, og det synes vi, det er vigtigt, vi sætter pris på, siger chef for førstehjælp i Røde Kors Tina Donnerborg.

Tina Donnerberg fortæller, at ligesom det er tilfældet i Theas historie, så sker størstedelen af alle ulykker i fritiden.

- Det, der er meget typisk i denne historie, det er, at familiemedlemmer redder familiemedlemmer. Vi ved, at i Danmark sker 77 procent af alle ulykker i fritiden eller i hjemmet, så når man yder førstehjælp, så skal man regne med, at det er ens nærmeste man redder, eller ens nærmeste man bliver reddet af.

- Derfor synes vi, det er skønt, at man viser, at når familien handler rigtigt, så kan man faktisk redde hinandens liv.

Alle dette års fire nominerede har reddet liv i den nærmeste familie, fordi de kunne førstehjælp.

Røde Kors' førstehjælpsambassadør Peter Mygind overrakte prisen, og prisuddelingen foregik på Aleris Hamlet Hospital i Søborg.

Det er 25. år i træk, at prisen uddeles.

I dag har kun hver tredje dansker et opdateret førstehjælpskursus, og hver fjerde har aldrig taget et kursus, viser en undersøgelse, analyseinstituttet Voxmeter udførte for Røde Kors i 2014.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip