18 arbejdere fanget i polsk mine

Skrevet af admin

20/03/2013
»De nyeste informationer er, at 18 arbejdere er fanget under jorden. Det lykkedes for fire at komme ud,« oplyser mineoperatøren.Minearbejderne er fanget 600 meter under jordens overflade i Rudna-minen omkring 400 kilometer sydvest for den polske hovedstad, og der har ikke været kontakt med dem i to timer,« siger talsmand Dariusz Wyborski fra minefirmaet KGHM.»Der var et jordskælv ved minen i Rudna. Redningsoperationen er vanskelig, fordi store mængder sten skal fjernes først,« siger Wyborski.Det har ikke været muligt at komme i kontakt med minearbejderne, da alle kommunikationsmuligheder er blevet ødelagt.Minen ligger i Silesia-regionen nær grænserne til Tyskland og Tjekkiet. Den har været i drift siden 1974.Operatøren KGHM er Europas anden største leverandør af kobber.Polen har mange miner, hvoraf de fleste ligger i den stærkt industrialiserede Silesia-region.I 2006 kostede en gaseksplosion i en kulmine 23 arbejdere livet.BNB/Reuters

Dagens topnyheder

»De nyeste informationer er, at 18 arbejdere er fanget under jorden. Det lykkedes for fire at komme ud,« oplyser mineoperatøren.

Minearbejderne er fanget 600 meter under jordens overflade i Rudna-minen omkring 400 kilometer sydvest for den polske hovedstad, og der har ikke været kontakt med dem i to timer,« siger talsmand Dariusz Wyborski fra minefirmaet KGHM.

»Der var et jordskælv ved minen i Rudna. Redningsoperationen er vanskelig, fordi store mængder sten skal fjernes først,« siger Wyborski.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med minearbejderne, da alle kommunikationsmuligheder er blevet ødelagt.

Minen ligger i Silesia-regionen nær grænserne til Tyskland og Tjekkiet. Den har været i drift siden 1974.

Operatøren KGHM er Europas anden største leverandør af kobber.

Polen har mange miner, hvoraf de fleste ligger i den stærkt industrialiserede Silesia-region.

I 2006 kostede en gaseksplosion i en kulmine 23 arbejdere livet.

BNB/Reuters