18 elever på vej i international praktik

Campus Vejle sender i disse dage 18 dygtige elever fra handelsgymnasiet i praktik i udlandet.

De unge skal arbejde tre uger i virksomheder i Europa, hvor de bliver udfordret både personligt og fagligt. Den internationale praktikordning finansieres af Leonardo Da-Vinci Fonden i EU, der har til formål, at unge lærer om andre kulturer i EU og at fremme unges lyst til at arbejde og studere i udlandet.

Rikke Frimodt Pedersen, en af de studerende der skal til Hamborg i praktik, har store forventninger til udlandsopholdet:

- Jeg glæder mig til udfordringen ved at arbejde i tøjbutikken C&A i Tyskland, og regner med at blive en hel del bedre til tysk, siger hun.

Rikke Frimidt Pedersen betoner, at den sproglige udvikling betyder meget for hendes valg af netop Tyskland som mål for rejsen.

I samme klasse går Mathias Kristensen, som skal arbejde for den danske tøjkæde Jack and Jones i Madrid. Han valgte Spanien for at blive kastet ud i noget nyt, og synes det er et fedt afbræk fra skolehverdagen at få muligheden for et 3-ugers praktikophold i udlandet. Også den sproglige udvikling vejer tungt for Mathias valg:

- Det havde været for nemt at vælge England eller Tyskland. Derfor har jeg valgt Spanien, hvor jeg kan træne mit spanske, som er det sprog, hvor jeg har størst mulighed for at udvikle mig. I øvrigt er det superfedt, at vi får økonomisk støtte fra Leonardo Da-Vinci ordningen, fortæller Mathias Kristensen.

Campus Vejle bruger ordningen som en motivationsfaktor for dygtige handelsgymnasieelever, der hvert år kan søge om en af de få internationale praktikpladser.

 

Dagens Gossip