18 flygtninge er druknet i Det Ægæiske Hav

18 mennesker er druknet under forsøget på at sejle fra Tyrkiet til den græske ø Kalymnos, oplyser tyrkiske medier.

Andre 14 mennesker blev reddet i land af den tyrkiske kystvagt. Blandt dem var syrere, irakere og pakistanere, skriver nyhedsbureauet Dogan.

De blev kørt til hospitalet, og deres tilstand blev beskrevet som kritisk, efter at de havde været kraftigt nedkølet.

Flygtningene og migranterne var afsejlet fra den tyrkiske ferieby Bodrum natten til lørdag om bord på et gammelt skib, som kæntrede cirka to sømil ud for den tyrkiske kyst, oplyste overlevende.

Cirka 650.000 mennesker, de fleste fra Syrien og Irak, har i år forsøgt at krydse Det Ægæiske Hav for at søge et bedre liv i et EU-land.

Det skønnes, at omkring 500 mennesker er druknet under forsøget på at nå Grækenland. Mange af dem er børn.

På et EU-topmøde torsdag blev medlemslandene enge om at styrke den fælles grænsestyrke, Frontex, for at kunne dæmme op for den voldsomme tilstrømning af flygtninge.

Den Internationale Migrantorganisation (IOM) oplyser, at senest tirsdag vil EU runde en million flygtningen og migranter i 2015.

EU har tidligere aftalt med Tyrkiet, at det vil bidrage med tre milliarder dollar (20,6 milliarder kroner) til at hjælpe flygtninge, der passerer den syriske grænse. Til gengæld skal Tyrkiet bremse menneskesmuglere og forhindre det store antal flygtninge, der vil til EU.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip