18 procent flere solgte charterrejser til sommer

Der er indsat ekstrafly fra Kastrup til Tunesien (Sousse og Hammamet) i skolernes sommerferie, ligesom rejseselskabet Apollo har indsat ekstrafly til den græske ø Kos og Bulgarien fra Billund. Herudover er der indsat ekstrafly til Kreta og Rhodos i efterårsferien, da de to græske øer appellerer enormt til danskere.

- Det kolde forår giver varme telefonlinjer. Det gælder ikke mindst skolernes sommerferie, hvor børnefamilier vil sikre sig en uges familieferie i varmen. Foråret bider stadigvæk, og som mental overbygning frygtes nok en ligeså kold sommer som i 2012, hvor de behagelige varmegrader først fandt Danmark ultimo august, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo.

Danskerne søger de klassiske rejsemål som findes i det græske øhav, blandt De Kanariske Øer og på Tyrkiets riviera. Men også nye rejsemål vinder indpas.

- Lockout-perioden gjorde, at mange holdt igen med at bestille ferien, da man frygtede, at børnenes skoleferie kalendermæssigt ville komme til at ligge senere. Nu er alle lockout-spøgelser manet i jorden, og ferien skal i hus. Herudover oplever vi, at man ikke er bange for at prøve noget nyt i år, siger Rikke Koks Andreassen.

Læs flere nyheder om ferie her

Sommerens nyheder er blandt de rejsemål, der sælger rigtigt godt. Det gælder blandt andet Kroatien med kendissernes favorit, Hvar, og Korfu og Samos, hvor nye områder med gode hoteller er kommet til i år. Det gælder Korfu By samt Paleokastritsa. Også billedskønne Kokkari på Samos, en lille fiskerby, sælger godt.

Den nye, lille lufthavn, Gazipasa, som kun ligger en halv times kørsel fra Alanya by, og som Apollo har introduceret fra denne sommer, har vist sig populær at flyve til, når man vælger Alayna som rejsemål. Indtil nu har danske rejsende benyttet Antalya Airport, der ligger to timers kørsel fra Alanya.

Apollo tilbyder 100.000 sommerrejser til sommer, og der rejses ud af Kastrup, Billund, Odense og Aalborg Lufthavn.

De mest populære rejsemål denne sommer

Kreta (det græske øhav)
Fuerteventura (Spanien)
Alanya (Tyrkiet)
Rhodos (det græske øhav)
Santorini (det græske øhav)

Ricing stars

Kroatien, Hvar
Samos, Kokkari
Korfu, Korfu By

Dagens Gossip