19-årig færing sikrer FCK pokaltriumf efter forlængelse

Noget af sæsonens ære er reddet for FC København. Mens DM-guldet formentlig havner i FC Midtjylland, kunne FCK torsdag i det mindste glæde sig over en triumf i pokalturneringen.

Med en sejr på 3-2 efter forlænget spilletid over FC Vestsjælland sikrede FCK sig for sjette gang i historien DBU Pokalen.

Men de to hold måtte altså igennem lidt af et drama, inden det hele var afgjort i Telia Parken.

FC Vestsjælland førte ved pausen, mens FCK senere lignede en vinder foran 2-1, inden FC Vestsjælland fremtvang forlænget spilletid kort før tid.

I de ekstra 30 minutter blev den bare 19-årige Brandur Olsen FCK-helt med sit sejrsmål fra godt 20 meter.

Pokalfinalen, der blev spillet foran 24.095 tilskuere, var underholdende og afvekslende og havde dertil spændingen som det velsmagende krydderi.

Kampen var fra start en lige affære, hvor spillet bølgede mellem enderne, men det var alligevel fortjent, at undertippede FC Vestsjælland kunne gå til pause med en føring på 1-0.

Inden kampen havde træner Michael Hansen understreget, at hans spillere skulle vise mod og turde spille. Det gjorde de. Spillerne virkede hverken nervøse eller duperede over at stå i deres - for de flestes vedkommende - første pokalfinale.

Særligt gennem venstre side havde de succes med at komme igennem til farlige situationer, og det var også sådan, at åbningsscoringen opstod.

Energiske Rasmus Festersen kom først på bolden foran Tom Högli, der begik frispark til venstre for feltet. Festersen sparkede selv frisparket ind foran mål, hvor Apostolos Vellios steg til vejrs og headede bolden ind foran handskerne på Stephan Andersen.

Landsholdsmålmanden skulle nok være blevet på målstregen. Nu endte bolden i et tomt mål efter 31 minutter. Oprejsning for lejesvenden Vellios - den tidligere Everton-spiller - der har haft svært ved at gøre en forskel for bundholdet i Superligaen.

FCK var mest boldbesiddende, men havde svært ved at skabe chancer i åbent spil med Nicolai Jørgensen som den største kreative kraft, og man fornemmede, at FCK's chancer skulle komme ved dødbolde.

Det skete fra anden halvlegs begyndelse. Spillet kørte på første minut, da Per Nilsson pandede et hjørnespark fra Ludwig Augustinsson i nettet til 1-1.

Så fandt FCK inspiration til at overtage spillet. Daniel Amartey ikke mindst. Med en fremragende bold i dybden fandt han Björn Sigurdarson, der elegant lobbede bolden over målmand Thomas Mikkelsen til 2-1 efter otte minutter.

I fortsættelsen kunne Sigurdarson have lukket finalen til 3-1, men i stedet fulgte en periode, hvor FCK lod sig trække lidt for langt tilbage på banen, hvilket gav muligheder for udligning.

Efter et hjørnespark måtte Mathias "Zanka" Jørgensen redde på målstregen.

Tre minutter før tid kom udligningen. Indskiftede Dennis Sørensen kom først på et hjørnespark og headede 2-2-målet ind helt nede ved stolpen. Så måtte holdene ty til yderligere 30 minutter.

Her lod FCK til at have det største overskud. Selv om Ståle Solbakken på grund af mange skader på papiret ikke havde så meget at skyde med fra bænken, så blev det en indskifter, der afgjorde det hele.

Det 19-årige stortalent fra Færøerne Brandur Olsen tog chancen udefra og sendte sejrsmålet ind bag Thomas Mikkelsen. Og denne gang kunne FC Vestsjælland ikke svare tilbage.

FCK-anfører Thomas Delaney blev efter kampen kåret som årets pokalfighter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip