19-årig mand ville angribe Donald Trump med politipistol

Donald Trump, den republikanske præsidentkandidat, var lørdag under et vælgermøde i staten Nevada muligvis tæt på at blive udsat for et drabsforsøg fra en 19-årig mand, som blev anholdt, da han forsøgte at fravriste en pistol fra en politibetjent.

Det rapporterer en lang række amerikanske og britiske nyhedsmedier.

Den 19-årige mand, Michael Sandford, er britisk statsborger. Han har forklaret en af sagens efterforskere, at han havde til hensigt at bruge pistolen til at dræbe Donald Trump.

Dagen forinden havde han for første gang lært at betjene et skydevåben på en skydebane uden for Las Vegas, har han forklaret.

Under valgmødet i lørdags indledte han en samtale med en betjent fra Las Vegas Metropolitan Police under påskud af, at han var ude efter at sikre sig en autograf.

Under samtalen forsøgte Sandford, ifølge politiet, pludselig at trække betjentens pistol ud af hylsteret.

- Sandford erkendte, at han sandsynligvis kun ville være i stand til at affyre et eller to skud, og at han var overbevist om, at han ville blive dræbt af politiet under sit forsøg på at slå Trump ihjel, citerer nyhedsbureauet AFP fra retspapirer, der er indgivet til den amerikanske distriktsdomstol i Nevada.

Men så vidt kom det ikke. Omkringstående betjente fik hurtigt overmandet og anholdt Sandford. Det kom ikke til yderligere forstyrrelser under mødet, der fandt sted på Treasure Island Casino.

Den 19-årige har opholdt sig halvandet år i USA, og han fortalte domstolen, at han i et år havde planlagt at dræbe Trump, skriver BBC.

Ifølge retsdokumenterne har Sandford også fortalt efterforskere, at han havde købt billetter til et valgmøde i Phoenix, Arizona, hvor han ville gøre nok et forsøg på at dræbe Trump i tilfælde af, at hans plan i Las Vegas ikke lykkedes.

Michael Sandford er sigtet for overtrædelse af to føderale love, der ifølge CNN kan give op til ti års fængsel, hvis han bliver dømt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip