19-årig tog pistol med i bussen

Østjyllands Politi vil fredag forsøge at få varetægtsfængslet en 19-årig mand fra Syddjurs. Manden blev torsdag middag pågrebet i Aarhus efter at have medbragt en pistol på bus 123 fra Ebeltoft til Aarhus.

Politiet blev alarmeret af en passager, der følte sig utryg ved den 19-årige mand.

- Passageren var noget utryg ved en medpassager, som sad og kom med nogle udtalelser, som absolut gav anledning til utryghed, og man kunne også se, at han sad med en pistol i bukselinningen, siger politikommissær Mogens Brøndum.

Politiet, der ikke kan komme nærmere ind på karakteren af udtalelserne, stod derfor klar, da bussen ankom til Nørreport i Aarhus.

- Det var en meget resolut og kontant anholdelse, hvor politiet tog fat i ham, fik ham lagt ned og i håndjern. Politiet fandt en pistol og lyddæmper på ham. Pistolen var dog ikke ladt, og manden havde ingen patroner på sig, siger Mogens Brøndum.

Efterfølgende blev der foretaget en ransagning af mandens bopæl, hvor politiet fandt en enkelt patron.

Manden har afgivet forklaring til politiet, der dog ikke kan komme nærmere ind på mandens motiv for at medbringe pistolen.

Hos Østjyllands Politi tager man sagen særdeles alvorlig.

- Vi begærer en person varetægtsfængslet i det øjeblik, han går rundt med en funktionsduelig pistol på sig. Det er bestemt noget, der ses på med meget stor alvor, siger Mogens Brøndum.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip