19-årige Alex død efter fald fra studentervogn

Skrevet af Ane Sørensen

11/06/2016

Dagens topnyheder

Sent fredag aften faldt 19-årige Alex Backéus af en studentervogn i en rundkørsel i svenske Visby. Det kostede den unge mand livet.

Alex Backéus landede formentlig mellem traileren og traktoren, hvorefter han blev kørt over af traileren. Det meddeler Fredrik Andersson fra Stockholm Politi. Alex Backéus blev bragt til hospitalet, hvor han senere døde af sine skader.

Det skriver Aftonbladet.

De andre elever var dybt chokerede over den tragiske hændelse. Lørdag samlede skolen alle eleverne i Alex Backéus klasse og hans andre nære venner, for at bearbejde det, der var sket dagen før.

- Det er en yderst tragisk begivenhed, som fandt sted på en dag, der skulle være en af de bedste og mest mindeværdige i livet. Det er et enormt chok for alle, som skal bearbejdes. Frem for alt, går tankerne til den studerendes familie, siger Christer Stoltz fra det lokale beredskab.

Alex' far Daniel Backéus har sendt en sms til svenske Expressen, hvor han skriver følgende om sin søn:

- Jeg hylder min søn, som den fantastiske dreng han var. Betænksom, glad, elsket af mange og et stort fodboldtalent. Han er allerede savnet, skriver Daniel Backéus.

Domkirken i Visby havde lørdag åbent for alle, der havde brug for nogen at tale med, eller bare ville mødes. Traktoren og traileren blev efterfølgende beslaglagt, og det lokale politi har indledt en undersøgelse.

- Det mest sandsynlige er, at der er tale om en ulykke, men vi er nødt til at undersøge, hvad der skete. Blandt andet skal traktoren og traileren undersøges. Det kan være, at noget er gået galt et eller andet sted, siger Anders Mattson fra Stockholm Politi.