19 brandfolk blev fanget i ilden

»Vi har fået bekræftet, at 19 brandfolk har mistet deres liv i branden på Yarnell Hill i Arizona,« oplyser organisationen bag USAs flyvende brandslukningstjeneste ifølge CNN.

Ildebranden blev angiveligt antændt af et lynnedslag, som sammen med tørt klima og stærke vinde er en farlig cocktail i staten, der i øjeblikket oplever rekordhøje temperaturer. Beboere i de ramte områder, Peeples Valley og Yarnell, er blevet tvunget til at evakuere deres hjem på grund af branden.

De døde brandfolk var en del af en specialtrænet enhed og har tidligere bekæmpet skovbrande i både New Mexico og Arizona. De blev under slukningen fanget af ilden og tvunget til at kravle ind i telt-lignende beskyttelsesrum. Noget kunne tyde på, at deres såkaldte sikkerhedszone ikke var stor nok.

»En af de sidste ting, brandmænd kan gøre i en kritisk situation, er at grave sig så langt ned som muligt og lægge et beskyttende skjold over sig i håbet om, at branden vil brænde oven over hullet,« siger Dan Fraijo, indsatsleder i byen Prescott, til BBC.

»Normalt er der kun 50 procent chance for, at man overlever det, og det er i det hele taget en ekstrem metode, som kun bliver taget i brug under de værste forhold,« tilføjer han.

To brandfolk har fået kraftige forbrændinger i forbindelse med bekæmpelsen af brandene, der hærger et område på mere end 400 hektar. 200 brandfolk er fortsat i gang med slukningsarbejdet.

Ifølge BBC er dødstallet det højeste i en enkeltstående episode i USA siden terrorangrebet i New York 11. september 2001.

Dagens Gossip