19 døde i kaste-optøjer i Indien

19 personer er døde og over 200 sårede i voldsomme optøjer uden for Indiens hovedstad New Delhi.

Det oplyser indiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge myndighederne er urolighederne dog begyndt at aftage.

- 10 mennesker er døde og mere end 200 er sårede, siger en regeringskilde til AFP.

- Der var et par sammenstød i dele af Bhiwani-distriktet i løbet af natten, hvor der stadig er udgangsforbud, men udgangsforbuddene er blevet ophævet i andre distrikter, lyder det.

Optøjerne brød ud fredag i delstaten Haryana, efter at medlemmer af Jat-kasten havde udført flere fredelige demonstrationer i løbet af ugen.

Væbnede demonstranter har i weekenden sat ild til huse og jernbanestationer, ligesom de også har afspærret veje.

Søndag blev omkring 9000 soldater sat ind i delstaten, men demonstranterne fortsatte med at påsætte brande og plyndre butikker.

Kastens medlemmer mener, at de diskrimineres og kræver, at myndighederne hjælper dem ind i offentlige stillinger og på universiteterne via et kvotesystem.

Delstatsregeringen har ifølge AFP indvilget i at imødegå Jat-kastens krav. Demonstranterne har accepteret et tilbud fra delstatsregeringen. Det er dog endnu uklart, hvad tilbuddet indeholder.

- Vi har accepteret regeringens tilbud, og vi er i gang med at konsultere andre jat-ledere for at opnå enighed, inden vi beslutter os for at stoppe urolighederne, siger Yashpal Malik, som er leder af en organisation, som repræsenterer Jat-kasten.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip