2-0 til 2-2: Manchester City dummer sig mod bundhold

28/12/2014

Manchester City dummede sig søndag gevaldigt, da mestrene var på vej mod sejr nummer otte i træk i Premier League.

Foran 2-0 ved pausen mod de nedrykningstruede oprykkere fra Burnley lignede det tre sikre point, men gæsterne fik sensationelt 2-2 med hjem fra Manchester med to scoringer i anden halvleg.

George Boyd sørgerede for uventet spænding, da han kort efter pausen reducerede til 1-2, og Ashley Barnes scorede til 2-2 med 10 minutter tilbage af kampen.

Noget af en skuffelse for Manchester City, som med en sejr kunne have holdt nytår kun ét point efter førerholdet Chelsea. Nu er afstanden mellem de to tophold på tre point, hvilket tilfældet også var inden søndagens 19. spillerunde.

Chelsea havde tidligere søndag spillet 1-1 ude mod Southampton, så det var ventet, at Manchester City ville udnytte førerholdets pointtab.

Ved pausen var Manchester City i fuld kontrol foran 2-0 på mål af David Silva og Fernandinho.

Især sidstnævntes 2-0-mål var en perle. Den brasilianske midtbanespiller modtog bolden lidt uden for straffesparksfeltet, han tog et træk og fyrede af. Bolden tog undersiden af overliggeren og fløj i mål.

Inden da viste David Silva, hvorfor Manchester City trods mange skader hos angriberne har klaret sig flot uden en spydspids på det seneste.

Den spanske kantspiller fik bolden tæt på mål, snurrede rundt om sig selv og afsluttede med sit stærke venstre ben. Akkurat som en garvet angriber ville have gjort det. Det lignede den ventede hjemmesejr, men så faldt Manchester City sammen.

I London-derbyet mellem West Ham og Arsenal var det gæsterne fra Arsenal, som sejrede 2-1. Udeholdet slog til med to scoringer kort før pausen.

Santi Carzola på straffespark og derefter Danny Welbeck var målscorerne for Arsenal. West Hams Cheikhou Kouyaté reducerede for værterne tidligt i anden halvleg.

Med sejren har Arsenal 33 point på femtepladsen - samme antal som Southampton på fjerdepladsen. West Ham er nummer seks med 31 point.

Hos Aston Villa har Jores Okore på det seneste været fast mand i startopstillingen takket være en række solide præstationer.

Søndag var den danske forsvarsspiller dog bænket i den første time, da Birmingham-holdet hjemme spillede 0-0 mod Sunderland. Da Okore kom på banen, var Aston Villa en mand i undertal.

Bundproppen Leicester - fortsat uden en skadet Kasper Schmeichel - stoppede en serie på 13 kampe uden sejr, da oprykkerne på udebane vandt 1-0 over Hull. Med 13 point er Leicester dog stadig på sidstepladsen.