2-årige Jacob døde på pizzeria: Nu advarer retsmediciner mod skjult fare

Den lille dreng var på Pizza Hut med sine forældre i byen Hartlepool i det nordøstlige England, da katastrofen indtraf i oktober sidste år. Det skriver Mirror.

Jacob på to år hyggede sig med en portion frugt og grønt fra salatbaren i restauranten, da en vindrue pludselig satte sig fast i hans hals. Efter flere mislykkede forsøg på at få den op, blev han transporteret til hospitalet, hvor han senere døde som følge af iltmangel i hjernen.

Retsmedicineren Karen Dilks har undersøgt omstændighederne omkring episoden, og hun konkluderer nu, at hans død var en tragisk ulykke.

- På tragisk vis indtraf en fuldstændig uintenderet hændelse. Jacob spiste vindruer, som ingen havde forudset kunne udgøre en fare. Han fik en vindrue galt i halsen, og det ledte til en kæde af hændelser, som på tragisk vis gjorde, at Jacobs hjerne ikke fik ilt, og det var grunden til, at han døde.

- Jeg kan ikke nå til anden konklusion, end at det på alle måder var en tragisk ulykke, fortæller Karen Dilks til Mirror.

Hun tilføjer, at hun håber, at den frygtelige begivenhed kan bruges til at advare om den uventede fare, som vindruer udgør for små børn.

Retsmedicinerens undersøgelse af omstændighederne viser, at alle omkring den lille dreng forsøgte at hjælpe, så godt de kunne, da vindruen havde sat sig fast, og alvoren stod klar.

Jacobs far David Jenkins begyndte at dunke sin søn i ryggen, mens hans mor Abigail Jenkins skreg på hjælp. Da manageren i restauranten, Emily Vaughan, så den lille dreng i sin fars arme, vidste hun med det samme, at der var noget helt galt, fremgår det af rapporten:

- Jacobs far rakte ham til hende. Han var bleg, han var blå, hans øjne var lukkede, hans mor græd. Manageren brugte sin førstehjælpstræning og slog drengen på ryggen, mens hun bad moderen om at ringe 112. Emily Vaughan forsøgte sig med Heimlich-metoden, og han gispede efter luft. 

- En mandlig gæst kom over for at hjælpe og lagde Jacob over sit knæ, mens David Jenkins forsøgte at hente hjælp et andet sted. En kvindlig gæst prøvede at give hjertemassagde, og en anden chef guidede ambulancen til stedet.

Men indsatsen var forgæves.

Vindruer er farlige for små børn, fordi de har smallere luftveje, og dertil er vindruer særligt svære at få ud, når de først har sat sig fast i halsen.

Læs også: Så hurtigt kan det gå galt, når et barn får noget galt i halsen

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip