2 ud af 3 danskere bliver irriterede på plastemballage

Elendig emballage generer dagligt danskerne, og især sammensvejset plastemballage vækker frustration hos forbrugerne. I samarbejde med YouGov har Søndagsavisen afdækket, hvilke ti typer emballage, danskerne finder allermest irriterende.

Undersøgelsen viser, at to ud af tre danskere bliver generet af sammensvejset plastemballage, mens rivesnippen på pålægspakker kommer ind på en andenplads og generer knap fire ud af ti og fastmonteret legetøj, der er svært at få ud af pakken, frustrerer hver tredje dansker.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Hold dig fra staniol, når du smører madpakker

For 20 procent af den danske befolkning er besværlig emballage ikke kun irriterende, men et decideret problem. Det viser en undersøgelse, som Gigtforeningen har foretaget.

- Dårlig emballage er irriterende for alle, men for nogle er det direkte umuligt at få åbnet emballagen. Det bliver en hindring for at have en god funktionalitet i sit liv, og det kan være problematisk, hvis man eksempelvis er syg og ikke kan få sin medicin ud af pilleglas eller blisterpakker, siger direktør i Gigtforening, Lene Witte, til Søndagsavisen.

Ifølge emballageforsker på Teknologisk Institut, Helle Antvorskov, er forbrugerne til dels selv skyld i den elendige emballage:

- Det er min opfattelse, at prisen er det vigtigste for producenterne. Det er deres konkurrencevilkår, fordi forbrugerne ofte vælger de billige produkter.

LÆS OGSÅ: Børne-alarm: Mæslinger i omløb

Drilsk emballage er ikke kun en frustration for mange. Hvert år ender omkring 2.500 danskere på skadestuen, fordi de er kommet galt af sted i forbindelse med åbning af emballage. Det kan Lene Witte nikke genkendende til:

- Den dårlige emballage er altså ikke bare en irritation, men en decideret forhindring for at leve et godt og normalt liv og en kilde til, at ulykker kan opstå, siger Lene Witte.

​Kilde: YouGov for Søndagsavisen, 1.010 repræsentativt udvalgte danskere.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip