20-årig ændrer forklaring: Sag om dødskørsel på Rømø udskudt

Skrevet af Michael Lauritsen

03/09/2013

Mest læste i dag

Vild kørsel på Lakolk Strand på Rømø endte tragisk, da en bil om morgenen den 11. juli rullede rundt. I bilen sad den 21-årige Niklas Fyhring Sørensen sammen med fire andre. Han mistede livet.

En 20-årig mand sad bag rettet. Han er tiltalt for uagtsomt manddrab. Sagen, der skulle have været ført som en tilståelsessag, skulle være begyndt onsdag. Men nu har den 20-årige trukket sin tilståelse tilbage.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Den 20-årige har nu oplyst, at han ikke vil tilstå at have kørt hensynsløst. Han erkender dog fortsat de faktiske omstændigheder i sagen.

Derfor skal sagen nu i stedet berammes som en domsmandssag ved retten i Sønderborg.

-  Vi fremsender nu sagen til retten og beder om, at der bliver sat en dato for sagen snarest muligt, siger anklager Stine Pedersen fra anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 20-årige har siden den 11. juli siddet varetægtsfængslet. Fængslingen udløber onsdag, og anklagemyndigheden vil bede retten om at få den forlænget.

LÆS OGSÅ: Sådan døde Niklas Fyhring Sørensen

Tiltalte har tidligere forklaret, at han, inden kammeraterne kørte strandræs, havde drukket alkohol.

På stranden ville han lave en håndbremsevending. Den gik galt, og bilen rullede rundt. 

Det har tidligere været fremme, at bilen forulykkede med 100 kilometer i timen på Lakolk Strand.

Vennerne i bilen var fulde, og efter ulykken valgte bilens ejer at køre bilen en kilometer væk fra ulykkesstedet i forsøg på at undgå en spiritusdom.

I første omgang troede vennerne, at Niklas Fyjring Sørensen blot havde lagt sig til at sove. Det var en forbipasserende kvinde, som slog alarm, da hun opdagede den havarerede bil.