20-årig dansker fik hjælp af Cavendish i Danmark Rundt

Det er ikke hver dag, at unge Magnus Cort fra Team Cult Energi kører cykelløb mod en verdensstjerne som Mark Cavendish. Under Post Danmark Rundt får unge danske ryttere dog mulighed for at måle sig med de helt store navne fra World Touren.

Men den største stjerne i Post Danmark Rundt vil dog altid være den gule trøje. Det fandt unge Magnus Cort ud af på anden etape fra Ribe til Sønderborg, hvor det for en stund var den tidligere verdensmester og vinder af den grønne trøje i Tour de France, Mark Cavendish, der blev den lille.

- Jeg har da snakket lidt med Cavendish derude. Det var pisse skægt. Og han lavede lige et hul til mig og gav mig en slynge, så jeg kunne køre frem i feltet, siger den 20-årige Magnus Cort, der forsvarede Post Danmark Rundts førertrøje på etapen til Sønderborg.

Magnus Cort sikrede sig den gule trøje efter at have siddet i udbrud hele dagen på 1. etape til Varde. Det lykkedes - med hjælp fra stærke Lars Bak, der til sidst kørte op til udbruddet - at holde hele vejen til stregen. Her var den unge Team Cult Energi-rytter hurtigst. Siden da er interessen for Magnus Cort eksploderet.

- Jeg har fået rigtig meget opmærksomhed, og beskederne er bare tikket ind på Facebook og på SMS. Det er fedt, og det er om at nyde det, siger Magnus Cort, der med triumfen i Varde også slog Rolf Sørensens rekord som den yngste rytter til at bære den gule trøje i Post Danmark Rundt.

- Det tænker jeg ikke så meget over. Det er bare helt fantastisk at have den gule trøje, siger Magnus Cort.

Fredag gælder det den skrappe rundstrækning i Vejle, og Magnus Cort har allerede vurderet, at han ikke kan forsvare førerpositionen på Kiddesvej med de 21 procent.

Dagens Gossip