20 procent af de unge håndværkere er ledige

Flere end hver femte håndværker i den aldersgruppe er uden arbejde, og det er dobbelt så meget som den generelle ledighed for bygningsarbejdere, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad ifølge Politiken.

Og det er kritisk, understreger Otto Nielsen, der er viceforretningsfører i 3Fs a-kasse.

»Vi risikerer at miste indtil flere ungdomsårgange og gøre samme fejl som i begyndelsen af 90erne. Det er de unge og de nyuddannede, der bliver skoldet hver gang, der er krise. Derfor skal der handles. Vi skal alle gøre en indsats, men i sidste ende er det arbejdsgiverne, der hyrer og fyrer og derfor bør tænke langsigtet,« siger han til Licitationen.

Dansk Byggeri opfordrer nu arbejdsgiverorganisationens medlemmer til at gøre en særlig indsats for at få de unge håndværkere ind på arbejdsmarkedet.

»Virksomhederne skal give de unge en chance, sådan som det faktisk sker som følge af nogle af vores partnerskaber, hvor virksomhederne forpligter sig til at tage unge ledige. Men også a-kasser og jobcentre skal være opmærksomme på de unge ledige,« siger Louise Pihl, der er afdelingschef i Dansk Byggeri.

Dagens Gossip