20 Star Tour-børn stadig indlagt

Star Tour har endnu ikke fundet grunden til, at 30 af rejseselskabets børnegæster på hotel Pascha Bay i den tyrkiske ferieby Alanya, er blevet så syge, at de søndag aften og natten til mandag måtte indlægges på et lokalt hospital med diarré, mavesmerter og kramper.

10 af børnene, der alle kommer fra Norge, Sverige, Danmark og Finland, er udskrevet, mens de 20 børn - heriblandt de fire danskere mellem fire og ni år - mandag formiddag fortsat er indlagt til observation, fortæller salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling, til Ritzau.

- Der er endnu ikke noget nyt om en eventuel smittekilde. Vi har taget og tager stadig en masse prøver. Men det tager nogle dage at analysere dem.

- Selvom det er en ulykkelig situation, så er det trods alt lykkeligt, at der ikke er flere, der er blevet syge siden, siger Stig Elling.

Hotellet er drevet af Star Tour. Alle offentlige arealer og køkkenet er blevet desinficeret. Poolen bliver tjekket tre gange dagligt, og prøverne her har ikke vist noget.

Star Tour fortsætter med at sende gæster ned til hotellet, som Stig Elling betegner som "meget veldrevet".

- Vi har 900 gæster, og er der flere end fem syge i snit dagligt, så går vores nødberedskab i gang. Vi desinficerer eksempelvis håndtagene, og tængerne i buffeten bliver udskiftet hver 20 minut.

- Så man skruer altså lige en ekstra tand på sikkerhedsknappen for ikke at tage nogen chancer. Og det er trods alt positivt, at vi ikke har fået nye tilfælde hen over natten, siger Stig Elling.

Star Tour har hyret eksterne konsulenter til at undersøge, om sygdomskilden skal findes på hotellet.

Seneste melding fra mandag aften går på, at de indlagte børn er i bedring. /ritzau/

 

Dagens Gossip