200 kokainkunder får bøde på en million kroner

Skrevet af admin

28/01/2014

Dagens topnyheder

200 personer i et kundekartotek hos to såkaldte "hvide bude", som har bragt narko ud per sms-ordre i København, skal samlet betale 970.000 kroner i bøder, oplyser Københavns Politi, der fortsat mangler at udskrive bøder til 20 personer på kundelisten.

Den største bøde lyder på 20.000 kroner, da det er dyrere, jo flere gange kunderne har fået besøg af kokainbudene.

- Jeg kan ikke mindes, at vi har haft en sådan køberliste tidligere, og listen gør, at vi nu kan skrive en så stor samlet bøde, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen fra afdelingen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi til Ritzau.

Første gang en kunde har fået leveret kokain, koster det 3000 kroner i bøde, hvis der er tale om mindre end to gram. Anden levering koster 4500 kroner, og bøden stiger indtil de maksimale 28.000 kroner for køb af doser på under to gram.

- Vi går målrettet efter at få kradset bøderne ind, fordi det skal have en konsekvens, at de holder forretningen kørende for de organiserede kriminelle, siger Steffen Steffensen.

Blandt kunderne er både journalister, advokater og generelt personer i højt placerede stillinger, oplyste politiet tidligere.

Et par dage før juleferien anholdt Københavns Politi to personer, som ifølge politiet har leveret kokain og ecstasy til kunder, der først havde sendt dem en bestilling per sms til telefonnummeret 22910102.

Nu får kunderne så et opkald retur, hvor en betjent sidder i den anden ende, og mange af de omkring 200 kunder har tilstået over for ordensmagten.

Flere kokainkunder har også selv meldt sig til politiet, da flere har brugt firmatelefonen til at bestille narko, og derfor frygter, at chefen får besked om ulovlighederne.

- I tilfælde af køb af større mængder vil din sag blive afgjort i byretten, og disse afgørelser vil fremgå af din private straffeattest i to år og af din offentlige straffeattest i 10 år, skriver politiet til narkokunderne.

I brevet får narkokunderne også besked om kokainens virkning på kroppen, og hvor hurtigt man bliver afhængig.

Den lille million kroner fra bøderne ryger direkte i den dansk statskasse.

I sagen om de hvide bude har politiet også konfiskeret 325.000 kroner i kontanter, der menes at stamme fra narkosalg. Knap to kilo kokain og et lille kilo ecstasy er også beslaglagt i sagen.

/ritzau/