200 migranter frygtes omkommet i Middelhavet

Libyen har samlet 105 druknede op, efter en stuvende fuld båd med hovedsageligt afrikanske migranter er forlist ud for den libyske kyst.

Det oplyser Røde Halvmåne.

- Omkring 100 mennesker savnes fortsat, siger Ibrahim al-Attoushi fra Røde Halvmåne.

Han fortæller, at 198 migranter er blevet reddet op i live. Båden sank torsdag, og i første omgang forlød det, at ti var døde.

Libyens hjælpeorganisationer og kystvagt har ikke deres egne både, men har lånt fiskekuttere og gummibåde af indbyggere i kystbyen Zuwara.

- Vi i Røde Halvmåne har intet at arbejde med. Nogle fiskere har hjulpet os med en båd, siger Ibrahim al-Attoushi.

- Vi har kun én ambulance, tilføjer han.

Der var cirka 400 om bord i båden, da den sejlede Zuwara med kurs mod Italien torsdag. Mange af de omkomne har formentlig været spærret inde i et lastrum.

Efterhånden som nyheden om de mange omkomne begyndte at brede sig i Zuwara, samledes vrede indbyggere på byens centrale plads for at kræve, at Libyens myndigheder griber ind over for de menneskesmuglere, der tjener enorme summer på at sende desperate flygtninge ud på havet om bord på synkefærdige skuder.

Sent torsdag aften oplyste den libyske kystvagt, at den havde samlet godt 200 personer op af vandet, og heraf blev 147 bragt til en interneringslejr for illegale immigranter i Sabratha vest for Tripoli, oplyser en lokal embedsmand.

De knap 400 om bord kom fra afrikanske lande syd for Sahara og fra Pakistan, Syrien, Marokko og Bangladesh, siger en anden kilde.

Den italienske kystvagt, som koordinerer sine redningsoperationer ud for Libyens kyst med EU, sagde tidligere på dagen, at den ikke kender noget til forliset.

- Vi har ikke modtaget nogen anmodning om hjælp, sagde en talsmand for kystvagten.

I en anden sag om menneskesmugling har Italien anholdt ti personer. De mistænkes for drab og illegal indvandring, efter 52 migranter er fundet døde i lastrummet på en båd, der fra Libyen skulle krydse Middelhavet. Båden sank ud for Libyens kyst.

Politiet i Palermo tilbageholdte de mistænkte, efter et svensk kystvagtskib torsdag lagde til i havnen med de døde og flere hundrede overlevende.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip