200 personer sigtet efter blodige kampe i Cairo

Hovedparten af de 200 personer er tilhængere af Mohamed Morsi, der blev afsat som egyptisk præsident for en uge siden. Anklagerne lyder blandt andet på drab, tilskyndelse til våbenbesiddelse og forstyrrelse af den offentlige orden.

Onsdag er der desuden udstedt en arrestordre på lederen af Det Muslimske Broderskab, Mohamed Badie. Ifølge anklageren har Badie opildnet til mandagens uroligheder, rapporterer det statslige nyhedsbureau MENA ifølge Reuters.

Badie er ikke den eneste højtstående person i broderskabet, som anklageren ønsker anholdt. Der er således også udstedt arrestordre mod broderskabets næstøverste leder, Mahmoud Ezzat, og partilederne Essam El-Erian og Mohamed El-Beltagi, oplyser MENA.

En talsmand fra Det Muslimske Broderskab, Gehad El-Haddad, oplyser ifølge Reuters, at ingen er blevet anholdt endnu, og talsmanden siger, at anklagerens udmelding er et forsøg på at standse demonstrationerne i landet.

Arrestordren kommer samme dag som Hazem el-Beblawi, der tirsdag blev udnævnt som premierminister for den overgangsregering, der skal lede Egypten frem til et kommende valg, begyndte arbejdet med at danne en ny regering.

Allerede inden el-Beblawi påbegyndte sit arbejde, meldte Det Muslimske Broderskab ud, at man helt og aldeles afviser at være del af el-Beblawis regering.

»Vi forhandler ikke med kupmagere. Vi afviser alt det, der kommer fra dette kup,« sagde Tareq al-Mors, talsmand for den islamistiske gruppe, onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dagens Gossip