2000 migranter forsøgte natligt stormløb på Eurotunnel

Omkring 2000 migranter forsøgte natten til tirsdag at trænge ind i kanaltunnelens terminal i den franske by Calais i et desperat forsøg på at nå frem til Storbritannien, oplyser en talsmand for driftsselskabet Eurotunnel tirsdag til flere medier.

- Det var det største forsøg på indtrængning i den seneste halvanden måned, siger talsmanden for Eurotunnel, som kæmper med migranternes ofte dødelige forsøg på at smugle sig selv til Storbritannien.

- Migranternes stormløb på terminalen fandt sted mellem midnat og klokken 06 tirsdag morgen. Hele vores sikkerhedsmandskab - og det andrager knap 200 mand - og politiet blev tilkaldt, tilføjer talsmanden.

Episoden har medført store forsinkelser i trafikken gennem kanaltunnelen det meste af tirsdagen. Passagerer på den engelske side oplevede ventetider op mod en time og på den franske side på 30 minutter.

- Med jævne mellemrum bliver små grupper af migranter pågrebet og sendt væk, når de forsøger at trænge ind på området, men det er ikke korrekt at sige, at der var 2000 migranter, der forsøgte sig på samme tid, siger en fransk politikilde.

De lokale myndigheder er ikke i stand til at sige, om der er nogle af migranterne, der kom til skade ved forsøget på at komme ind på tunnelområdet.

Siden begyndelsen af juni er otte migranter omkommet i forsøg på at komme ind i kanaltunnelen.

Ifølge den seneste officielle opgørelse fra begyndelsen af juli har omkring 3000 migranter, hovedsagelig fra Etiopien, Eritrea, Sudan og Afghanistan, slået lejr i udkanten af Calais, hvorfra de vil forsøge at komme over Kanalen til Storbritannien.

Selskabet Eurotunnel kræver 9,7 millioner euro (knap 73 millioner kroner) i erstatning fra de britiske og franske regeringer for driftsforstyrrelser på grund af migranter.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip