200.000 egyptere kræver præsidentens afgang

På årsdagen for den egyptiske præsident Mohamed Morsis indsættelse kræver demonstranterne, at præsidenten træder tilbage og udskriver nyvalg til præsidentposten.

Også i byen Alexandria er der demonstrationer med op mod 100.000 deltagere. Indtil videre meldes der ikke om tilskadekomne eller dræbte som følge af demonstrationerne.

Men ifølge BBC blev der søndag stukket ild til tre kontorer ejet af Det Muslimske Broderskab, som præsident Morsi tilhører.

I dagene op til årsdagen har der været demonstrationer i Cairo og Alexandria, hvor adskillige er blevet dræbt, herunder en amerikansk statsborger, og flere hundrede er blevet såret i sammenstød mellem tilhængere og modstandere af præsidenten.

Også præsident Morsis tilhængere er på gaden søndag aften. Omkring 20.000 tilhængere af præsidenten er forsamlet søndag ved en moske nær præsidentpaladset i Cairo.

Præsidenten havde søndag først på aftenen ikke vist sig, men præsidentens talsmand Ehab Fahmy var søndag aften ude med et budskab om, at dialog er den eneste vej ud af landets krise.

»Dialog er den eneste vej til at opnå en forståelse. Præsidenten er åben over for en ægte og seriøs national dialog,« sagde talsmanden ifølge AFP.

Han opfordrede demonstranterne til at fastholde en »fredelig tilgang« og pegede på demonstrationerne som et bevis for, at der findes ytringsfrihed i Egypten.

Præsident Morsi blev Egyptens første folkevalgte præsident for et år siden, men hans kritikere anklager ham for at forråde revolutionen ved at samle magten i hænderne på islamistiske grupper.

Det Muslimske Broderskab var forbudt under Mubaraks regime, men siden revolutionen har broderskabet domineret parlamentet, udarbejdet en kontroversiel forfatning for landet og tilkæmpet sig nøglepositioner i administration og regering.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip