202 evakuerede danskere lander i Danmark søndag

Det sker på baggrund af urolighederne i flere egyptiske byer, som de seneste døgn har kostet mindst 800 livet, og efter at Udenrigsministeriet har strammet sin rejsevejledning til også at gælde advarsler mod de egyptiske kystbyer.

»De fleste gæster kommer hjem med et ekstra fly, der kommer hjem i morgen (søndag, red.). Der er i alt 405 gæster med flyet, og Spies har arrangeret, at gæster fra Star Tour og Apollo Rejser også er med flyet, fordi vi råder over et fly, der har en vis størrelse. Det er de gæster, der skulle have været i Egypten i 14 dage, men som nu får afbrudt deres ferie,« siger Torben Andersen.

»De sidste gæster bliver hentet mandag efter en uges ferie, og de bliver bragt hjem på de fly, der i forvejen skulle have hentet dem. Og så er alle danskere omkring rejsemålet Hurghada blevet hentet hjem,« tilføjer kommunikationschefen.

Han fortæller, at andre skandinaviske gæster bliver bragt hjem på samme måde, blandt andet organiseret af Spies’ søsterselskaber i Sverige og Norge. I alt vil omkring 500 gæster blive fløjet hjem i begyndelsen af næsten uge, lyder det.

Spies vil nu afvente situationen i det uroplagede land for at finde ud af, om Egypten fortsat skal være rejsedestination.

»Vores sommerrejsemål til Egypten er nu lukket, og vi ser tiden an. Vintersæsonen begynder 11. oktober, og så må vi jo se, om der er faldet ro over tingene i Egypten, så vi kan genoptage landet som rejsemål,« siger han og oplyser, at de fleste gæster har forståelse for, at de nu bliver evakueret fra deres rejsemål.

»Der er omvendt også nogle, der gerne vil blive, men det kan vi ikke tillade med mindre de skriver under på, at det er på egen risiko, og at de selv skal finde hjem. Vi følger altid Udenrigsministeriets anvisnigner og har sammen med ministeriet valgt den her kontrollerede hjemtagning,« siger Torben Andersen.

Danskere, der skulle have været på to ugers ferie, men nu må nøjes med en uge, vil ifølge Spies blive kompenseret af deres turoperatør. Flyet med de evakuerede gæster lander søndag klokken 20.35, hvorefter det vil fortsætte til Oslo med omkring 200 nordmænd. 30 gæster vil blive kørt i bus til Billund.

Dagens Gossip