208 døde i pakistansk jordskælv

»Redningshold arbejder på at finde døde og sårede, men vores største prioritet lige nu er at få de sårede på hospitalet,« siger regeringsembedsmand Asad Gilani til AFP.

Det nyeste dødstal bekræftes af Pakistans regering, der har indsat helikoptere for at flytte de alvorligt tilskadekomne til hospitaler uden for de ramte regioner.

»Vi oplever en alvorlig mangel på medicinske faciliteter, og der er ikke plads til at behandle sårede på de lokale hospitaler. Vi forsøger at flytte de alvorligt tilskadekomne til Karachi (pakistansk millionby, red.) og til de omkringliggende distrikter, via helikoptere,« fortæller regeringstalsmand Jan Muhammad Buledi til AFP.

Jordskælvet ramte særligt hårdt i Baluchistan-provinsen, hvor der er opført mange dårligt konstruerede huse af mudder. Flere af dem blev ødelagt under jordskælvet.

Rystelserne nåede også hele vejen til den indiske hovedstad New Delhi, der ellers ligger hundredvis af kilometer fra skælvets epicenter. Flere bygninger i millionbyen rystede under jordskælvet, skriver Reuters.

De pakistanske myndigheder oplyser ifølge AFP, at man hele natten har været travlt beskæftiget med redningsarbejdet og at man frygter, at dødstallet vil stige yderligere.

Jordskælvet har resulteret i en helt ny ø ud for Pakistans sydlige kyst. Den opstod, da havbunden skød op omkring 600 meter fra den pakistanske kystlinje. En lokal TV-station har billeder af, hvordan et klippefyldt terræn pludselig rejste sig over havoverfladen, mens en gruppe overraskede mennesker samledes på kysten for at være vidne til det sjældne fænomen.

Dagens Gossip