208 millioner for et halvt års arbejde

Kvinden, der skabte furore ved at inddrage alle medarbejderes hjemmearbejdsdage, har fået 208 millioner kroner i løn, bonus og aktier for et halvt års arbejde, selv om hun en del af tiden var på barsel.

Marissa Mayer blev i juli 2012 Yahoos tredje topchef på blot et år efter 13 år hos konkurrenten Google. Ifølge Yahoos indberetning til de amerikanske børsmyndigheder tjente hun i 2012 i alt 36,6 millioner dollars. Grundlønnen var 455.000 dollars, hvortil kom en bonus på 1,2 millioner dollars samt aktier til en værdi af 35 millioner dollars.

Mere i vente ved succes

I 2013 ventes hun at tjene mere. Hvis hun bliver i jobbet i endnu fire år, vil hun tjene en hel del mere. Hendes kompensationspakke vil da være 71 millioner dollars værd, og hvis hun gør det godt, kan det udløse en ny portion aktier, så værdien vokser til 120 millioner dollars.

I hendes periode som topchef er Yahoo-aktien steget med 50 procent, men det skyldes ifølge analytikere mest, at Yahoo har købt egne aktier op, ligesom Yahoo i Asien er steget i værdi.

Marissa Mayer mangler stadig at vise, at hun virkelig kan gøre Yahoo til en overskudsvirksomhed igen.

Slut med hjemmearbejde

Yahoo var den første egentlige søgemaskine på Internet og var yderst populær samt forbillede for det danske Jubii, som siden er gledet ud i glemselen som dansk søgeportal.

I 2010 indgik Yahoo og Microsoft en tiårig aftale om at slå deres søgemaskiner sammen for at kunne stå imod Google, der sidder på omkring 65 procent af søgemarkedet på nettet i USA.

Marissa Mayer kom i vælten, da hun i februar inddrog medarbejdernes mulighed for at arbejde hjemme - underforstået, at mange drev den af i stedet for at knokle for virksomhedens overlevelse. Mere populært har det været, at hun har indført gratis mad, iPhone-telefoner til alle og udvidet barsel. Selv vendte hun tilbage til jobbet ved at arbejde hjemmefra, to uger efter at hun i september 2012 fødte sit første barn. Fødslen fandt sted to måneder efter jobskiftet.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip