21-årige Anne i chok over spritstive unge: 'Flere af dem var helt bevidstløse af druk'

Det skulle have været en stille og rolig tur i nattelivet for Anne Jensen, da hun fredag begav sig i byen i Varde.

Den 21-årige HF-studerende havde planlagt at drikke et par øl med en ven, men da hun nåede til Varde Torv, blev hun dybt chokeret. Det skriver EB.dk.

- Jeg fik et kæmpe chok. Da vi gik hen over Varde Torv, sad der – og jeg lyver ikke – omkring 150 unge mennesker og drak sig i hegnet. Flere af dem var helt bevidstløse af druk, og der var bræk over det hele, siger Anne Jensen til Ekstra Bladet.

Anne Jensens oplevelser fredag nat er dog ikke noget særsyn, for efter det er blevet muligt for unge helt ned til 16 år at komme ind på byens diskoteker hver fredag, har denne ugedag været garant for, at byens helt unge drikker sig godt og grundig fulde på torvet. Også selvom udskænkning til folk under 18 år stadig er lovmæssig forbudt.

Anne fortæller, at hun så flere unge, der sad forladt af deres venner - så fulde, at de nærmest var bevidstløse. En ung fyr så ud til at have det så dårligt, at Anne Jensen følte sig nødsaget til at spørge, om han var okay. Det var han ikke og bad derfor Anne Jensen om at ringe til sine forældre, så de kunne hente ham.

Anne fik ringet til drengens mor, men blev chokeret, da hun fik fortalt, at den fulde dreng var fyldt 16 samme aften.

- Pludselig dukkede hans venner op, men så stillede de sig bare til at tage billeder af deres fulde kammerat, mens han sad og brækkede sig. Helt ærligt, raser Anne Jensen, der efter sine oplevelser fredag nat tog hjem og skrev et opslag på Facebook, som både er rettet mod de unge men i særdeleshed også deres forældre.

- En anden ting er så, at man sender sine børn i byen, fair nok, men at flertallet så drikker sig så fulde at hele Varde torv er over brækket og de ikke er i stand til at tage vare på sig selv, det er jo sygt, skriver Anne Jensen blandet andet og understeger, at det var andre forhold, som hun selv var i den alder.

- Da jeg gik i byen som 16 årig, der fik jeg den samme moral prædiken af mine forældre hver eneste gang; 'Pas på hinanden og gå ikke alene, opfordrer hun.

- Den (opslaget) er især henvendt til de unges forældre. De forældre, der bare sender deres teenagere i byen i den tro, at de er ok. De bliver nødt til at vide, at det er de altså langt fra altid, siger Anne Jensen til EB.dk.
Herunder kan du læse Anne Jensens Facebook-opdatering:

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip