215.000 nye amerikanske arbejdspladser i juli

Der blev i juli skabt 215.000 nye arbejdspladser i USA uden for landbruget, meddeler det amerikanske arbejdsministerium ifølge Reuters.

Det er lidt færre, end mange økonomer havde ventet.

Jobtallet har stor betydning for den amerikanske økonomi, og dermed verdensøkonomien, og kaldes derfor "kongetallet".

Det har en medvirkende betydning for den amerikanske centralbanks vurdering af, om den ledende amerikanske rente måske skal hæves ved næste møde i banken i september.

Analytikere vurderer, at gode jobtal kan få banken til at hæve renten, da flere arbejdspladser er tegn på mere gang i økonomien.

Omvendt kan mere forkølede tal få banken til at udskyde en rentehævelse til senere, og umiddelbart ser tallene ud til at være lidt svagere end ventet.

Nyhedsbureauet Reuters havde inden offentliggørelse lavet en undersøgelse blandt økonomer, og et gennemsnit af økonomernes bud var, at der i juli blev skabt 223.000 arbejdspladser.

Denne vurdering svarer til jobskabelsen i juni, og 223.000 er i øvrigt lige en spids bedre end gennemsnittet for hele første halvår.

Ritzau Finans skriver, at finanstjenesten Bloomberg på forhånd vurderede, at jobskabelsen ville lande på 225.000 nye arbejdspladser.

Reuters skriver, at jobskabelsen er faldet i tempo i forhold til i 2014, men der skabes alligevel langt flere arbejdspladser end nødvendigt for at matche befolkningstilvæksten.

Arbejdsløsheden i juli var uændret på 5,3 procent.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip