215.000 nye job i USA i marts afspejler et stærkt marked

Der blev skabt 215.000 nye job i USA uden for landbruget i marts, viser det såkaldte kongetal fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er flere end de 205.000, der var forventet af analytikere, men et fald sammenlignet med februar, hvor der blev skabt 242.000 nye job uden for landbruget.

Arbejdsløsheden steg fra 4,9 procent i februar til fem procent i marts. Analytikere havde forventet, at tallet ville være uændret.

Dagens arbejdsmarkedsrapport bekræfter dog billedet af et stærkt amerikansk arbejdsmarked, vurderer Steen Bocian, som er cheføkonom i Dansk Erhverv.

- Der blev i marts skabt 215.000 arbejdspladser uden for landbruget. Det var ganske tæt på, hvad der var forventet inden rapporten, udtaler han i en skriftlig kommentar.

Samtidig peger han på, at stigningen i arbejdsløsheden ikke skyldtes faldende beskæftigelse, men derimod en større arbejdsstyrke.

- Vi skal i Danmark være glade for, at det går godt i amerikansk økonomi. Vores virksomheder er meget afhængige af afsætning på det amerikanske marked - vi afsætter således for over 100 milliarder kroner årligt på det amerikanske marked, siger Steen Bocian.

Hos Dansk Industri hæfter man sig ved, at den stigende beskæftigelse på den anden side af Atlanten tegner godt for dansk eksport.

- Beskæftigelsen fortsætter frem i et pænt tempo, og med flere og flere i job og stigende realløn er grobunden lagt, for at amerikanerne vil bruge endnu flere penge i 2016, hvilket vil løfte dansk eksport yderligere, siger chefkonsulent Allan Sørensen i en skriftlig kommentar.

Han peger samtidig på, at selv om dollaren fortsat er stærk, så udfordres de danske eksportvirksomheder af, at den amerikanske valuta over de seneste dage er faldet i værdi til den laveste kurs siden oktober.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip