216 syge københavnere bliver sag for Ombudsmanden

Ombudsmanden har således sat en undersøgelse i gang af kommunens ventetid på 14 måneder, da ansøgninger til førtidspension ifølge loven skal behandles på tre måneder.

»Sagerne har været meget lang tid under behandling allerede. Vi ved, at der ligger en stor bunke sager, og vi vil gerne høre, hvad kommunen har tænkt sig at gøre i forhold til den her sagspukkel, og hvordan har de tænkt sig at behandle sagerne,« siger kontorchef Susanne Veiga hos Ombudsmanden, til avisen.dk.

For flere af de 216 borgere, har den lange ventetid betydet, at man i flere måneder har været uden indtægt. Københavns Kommune har efter avisen.dks afsløringer undskyldt og lovet, at man som minimum vil afslutte en del af sagsbehandlingerne inden efterårsferien. Det har imidlertid ikke stillet Ombudsmanden tilfreds, som har sat undersøgelsen i gang.

Københavns Kommune bekræfter over for avisen.dk, at den har modtaget Ombudsmanden henvendelse og oplyser, at den er i gang med at udarbejde en besvarelse, som hurtigst muligt vil blive sendt til Ombudsmanden.

Dagens Gossip