22-årig anholdt for at forgifte fire unge med flydende narko

En 22-årig mand er natten til søndag blevet hentet ind til afhøring på politistationen i Næstved. Manden sættes i forbindelse med en sag, hvor fire unge intetanende indtog et ukendt stof blandet op i læskedrik.

De fire unge indtog stoffet natten til lørdag, hvor de blev indlagt på hospitalet efter at have mistet bevidstheden. Til politiet forklarede de, at de havde fået det skidt efter at have drukket sodavand og iste.

- Vi har haft en person i kikkerten siden i går eftermiddag, og her i løbet af natten valgte vi så at tage ham med ind, da vi traf ham i nattelivet, fortæller vagtchef Kenneth Pedersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi søndag morgen.

Den 22-årige er kendt af politiet for flere lovovertrædelser, og nu kan han se frem til en ny sigtelse.

- Han skal til afhøring her i løbet af dagen, og så vil han blive sigtet efter straffelovens paragraf 252, fortæller Kenneth Pedersen.

Paragraffen handler om, at man i grov kådhed eller for egen vindings skyld udsætter andres liv for fare. Det er en paragraf, som ofte bliver anvendt over for sprit- og vanvidsbilister.

Episoden fra Næstved natten til lørdag fik i første omgang politiet til at advare mod, at der var et farligt stof i omløb i byen, som man formodede, at de unge havde indtaget frivilligt.

Da de unge, der er mellem 18 og 20 år, kom til bevidsthed og blev afhørt af politiet, lød deres forklaringer imidlertid, at de ikke kendte hinanden, og at de ikke havde taget stoffer. I hvert fald ikke bevidst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip