22-årig må vente på dom i sag om terrorråb

En 22-årig mand må vente med at få afgjort, om han kan dømmes for trusler om terror, fordi han angiveligt råbte om IS, Paris og Kurt Westergaard en eftermiddag i Helsingør Arrest.

Retssagen er trukket ud, og derfor vil der mod forventning ikke falde dom onsdag i Østre Landsret. Sagen fortsætter 4. januar.

Den tiltalte var i januar varetægtsfængslet og sigtet for at have opfordret til religiøst ekstremistiske handlinger. Under en uge efter terrorangrebet på avisen Charlie Hebdo i Paris skulle han angiveligt have råbt ud af vinduet i sin isolationscelle.

"IS - IS - Islamisk Stat, bare se Paris. Kurt Westergaard, det er dig næste gang." To fængselsbetjente og 25-30 medfanger hørte råbet.

Retten i Hillerød frifandt i sommer manden for terrortrusler. Men han blev kendt skyldig i almindelige trusler og for at billige terrorangrebet mod Charlie Hebdo.

Han blev også dømt for at have opfordret til forbrydelse, fordi han i september sidste år under et andet navn linkede til en video fra IS. Ifølge PET skulle han under samme navn have linket 40 gange til såkaldt islamistisk materiale.

- Jeg tager afstand fra al voldelige ekstremisme, har den tiltalte sagt i retten og forklaret, at han deler alt om Mellemøsten, også ting han ikke kan lide.

Seks måneders fængsel fik manden ved retten i Hillerød. Både anklagemyndigheden og den tiltalte valgte at anke.

Han gik ud af gymnasiet for at rejse til Syrien, ifølge sin egen forklaring for at deltage i nødhjælpsarbejde.

Senere blev han anholdt, da han krydsede grænsen til Libanon i en bil med rifler, maskinpistoler og et bælte med sprængstof. Den 22-årige har forklaret, at han ikke vidste, der var våben i bilen.

Manden blev idømt et års fængsel i Libanon. Efter hjemkomsten til Danmark blev han overvåget af PET, der blandt andet aflyttede hans telefon.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip