22-årige Stina skulle vise ID, da hun ville købe tamponer

22-årige Stina fra Stockholm i Sverige blev temmelig overrasket, da hun gik ind i kiosken for at købe tamponer. 

Bag disken stod ekspedienten og insisterede på, hun skulle vise billedelegitimation, hvis hun ville købe dem. 

I første omgang troede hun det var en joke, men da han blev ved med at nægte hende at købe dem, måtte hun i gang med at lede efter et kørekort. 

- Så hvis man er 14 år, og man akut for menstruation, mens man er i byen, bliver man nægtet at købe dem, siger hun og fortsætter. 

- Jeg ved godt, at man bare kan gå i supermarkedet, men det her handler om at få pålagt en skyldfølelse på grund af ens køn - 'hvis du ikke er 18, burde du ikke være kønsmoden', siger Stina Lönnkvist til Nyheter24

Baggrunden for ekspedientens kategoriske afvisning af at sælge tamponerne er, at de er placeret på en hylde for håndkøbsmedicin. Og da man skal være 18 for at købe det i Sverige, var ekspedienten overbevist om, at tamponer hørte under samme kategori. 

- Det er som at kategorisere toiletpapir som et lægemiddel, siger Stina Lönnkvist til Nyheter24.

Det er kioskkæden Pressbyrån, der afviste salget af tamponer uden billede-ID, men ifølge deres kommunikationsmedarbejder, er det ikke første gang de har nægtet kvinder tamponer uden ID.

Men han understreger dog, at det er en fejtagelse.

- Produktet var fejlplaceret, og det var en misforståelse hos sælgeren, siger Lennart Schultz.

 

 

Ok, so this just happened. Skulle köpa tamponger på Pressbyrån och blev LEGGAD. Jag skrattade högt. "Det är 18-årsgräns på läkemedel" sa snubben i kassan allvarligt. Att tamponger, som används för något som nästan hälften av befolkningen naturligt har (meeeens ), klassas som ett "läkemedel" är knäppt bara det. För att inte tala om att det är hiskeligt dyrt. Men att du måste gå runt med papperservetter i trosan om du är 10-17 år och får akutlingonvecka på stan tar väl ändå priset. Har Pressbyrån-snubben dålig koll eller är detta på riktigt? Ping @pressbyran @libresse_sverige

Et billede slået op af stina kvist (@stinza) den

3. Sep 2015 kl. 4:26 PDT

Dagens Gossip