22 dræbt under intens ildkamp i det nordlige Makedonien

8 politifolk og 14 bevæbnede mænd, der betegnes som en bevæbnet gruppe, er dræbt i en daglang ildkamp i et etnisk albansk område i det nordlige Makedonien, oplyser landets regering ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det makedonske indenrigsministeriums talsmand Ivo Kotevski, siger på et pressemøde, at yderligere 37 politifolk er blevet såret under en operation, der begyndte ved daggry lørdag i byen Kumanovo. Han siger videre, at der ikke er nogen dræbte civile.

Byen genlød søndag af sporadiske skyderier mere end et døgn efter, at politiet indledte aktionen. Kampene er aftaget søndag eftermiddag, mens "fejeblade" kørte væk med lettere beskadigede, pansrede mandskabsvogne.

Politiets specialenheder har søndag afspærret forstaden i Kumanovo, der ligger 40 kilometer nord for hovedstaden Skopje i en region, som var hærget af voldsomme kampe under et etnisk albansk oprør i 2001.

Makedoniens regering har erklæret to dages landesorg, og præsident Gjorge Ivanov har indkaldt til et møde i det nationale sikkerhedsråd, hvortil han har inviteret oppositionens ledere og de største, etnisk albanske partier som et udtryk for enhed.

Begivenhederne vil ikke desto mindre øge Vestens bekymring for stabiliteten i den ludfattige Balkan-nation, hvor regeringen er hårdt presset af beskyldninger fra det største oppositionsparti, Socialdemokraterne, for ulovlig aflytning og omfattende magtmisbrug.

Demonstranter, der kræver den konservative premierminister Nikola Gruevskis afgang, har været i sammenstød med politiet i sidste uge og oppositionen, der truer med et møde med tusindvis af demonstranter 17. maj.

Albanere i Kumanovo er dybt skeptiske over for den officielle version af lørdagens begivenheder. Den 40-årige arbejdsløse Elham Murad betegner det som den rene manipulation.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip