22 motionister er fejlagtigt testet positive for doping

Anti Doping Danmarks system til afsløring af dopingsyndere i fitnesscentre har været fejlbehæftet, og det betyder, at 22 potentielt uskyldige personer er blevet beskyldt for doping.

Sanktionerne mod de 22 personer er nu ophævet, meddeler Anti Doping Danmark.

Samtidig har organisationen besluttet at afbryde samarbejdet med Teknologisk Institut, der siden 1. august 2013 har stået for analyser af de prøver, der er blevet taget i fitnesscentre i Danmark.

Det sker efter, at Anti Doping Danmark fandt ud af, at de aftalte procedurer for at sikre kvaliteten ikke blev overholdt.

- Vi blev i november kontaktet af fitnessudøvere, som ikke kunne forstå, at de var blevet testet positive. Vi bad på den baggrund Teknologisk Institut om at redegøre for analysesvarene fra fem prøver.

- Redegørelsen viste, at der har været procedurefejl under analysen af disse prøver, siger Anti Doping Danmarks direktør, Lone Hansen.

Der er alene tale om prøver taget i forbindelse med træning i kommercielle fitnesscentre.

Prøver taget i forbindelse med eliteidræt og anden udøvelse i den organiserede foreningsidræt varetages af det WADA-akkrediterede laboratorium Aker i Oslo.

Ikke desto mindre har de fejlbehæftede procedurer hos Teknologisk Institut haft konsekvenser for 22 personer, der muligvis er uskyldige.

- Vi beklager dybt det besvær og de usikkerheder, de tvivlsomme analyser har påført de involverede personer.

- Alle 22 personer har modtaget besked og fået at vide, at deres sanktioner naturligvis er blevet ophævet, siger Lone Hansen.

Fremadrettet vil alle prøver blive analyseret på dopinglaboratoriet i Aker.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip