22 ud af 28 russiske roere udelukkes fra OL

Der er mandefald blandt antallet af russiske OL-deltagere i rokonkurrencerne.

22 ud af 28 russiske roere opfylder ikke kravene for at deltage i OL, meddeler Det Internationale Roforbund (Fisa).

Tre af atleterne blev udelukket mandag, mens de resterende 19 blev udelukket tirsdag aften.

Ingen af de 28 atleter er blevet testet positiv gennem de seneste fem år, men flere af dem er testet på et laboratorium i Moskva, hvor det har vist sig, at der i andre tilfælde er blevet manipuleret med resultaterne.

Udelukkelsen er en direkte følge af den store afsløring af statsstøttet doping i Rusland.

Tirsdagens udelukkelser betyder, at Rusland blot kommer til at stille op i en enkelt rodisciplin, mændenes firer i den tunge klasse.

I stedet er der i fire andre discipliner indkaldt nye deltagere fra henholdsvis Grækenland, Australien samt to gange Italien. Grækerne bliver en af konkurrenterne til "Guldfireren" i letvægtsklassen.

Den Internationale Olympiske Komité har ladet det være op til hver enkelt specialforbund, om de vil tillade russiske deltagelse under OL.

Tidligere tirsdag blev også fem russiske kano- og kajakroere udelukket fra at deltage i Rio de Janeiro. Tidligere har blandt andet Det Internationale Atletikforbund sagt nej til at lade russerne deltage i Rio de Janeiro.

I alt er mindst 105 ud af Ruslands oprindelige 387 OL-atleter udelukket fra legene, skriver det norske nyhedsbureau NTB. Flere udelukkelser kan følge i de kommende dage, når flere specialforbund træffer en beslutning om russisk deltagelse.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip