220 rengøringsfolk i SAS får ny arbejdsgiver

Omkring 220 ansatte i SAS Group Handling får ny arbejdsgiver. Medarbejderne skal for fremtiden arbejde for den franske rengørings- og servicegigant Sodexo. Det skriver branchemediet check-in.dk.

De ansatte tager sig af den indvendige rengøring af fly fra SAS og andre selskaber, som SAS Ground Handling håndterer.

SAS lavede sidste år en aftale med schweiziske Swissport om, at Swissport hen ad vejen skal overtage alle handlingsaktiviteterne.

Men med frasalget af rengøringen til Sodexo er det således ikke alle aktiviteterne i SAS Ground Handling, der indgår i aftalen med Swissport.

- Det har hele tiden været planen, at cleaning-enheden ikke lå inden for Swissport-samarbejdet. Her var det planen at finde en samarbejdspartner, der var ekspert på sit felt, siger SAS's pressechef Trine Kromann-Mikkelsen til check-in.dk

Sodexo varetager i forvejen SAS' rengøring i Gøteborg, Oslo og Stockholm og har mere end 426.000 ansatte over hele verden. Fagforeningen 3F, som organiserer rengøringsfolkene, har gode erfaringer med den franske virksomhed.

- Vi kender dem allerede fra lufthavnen i dag, og vi har tegnet overenskomst med dem, siger Henrik Bay-Clausen, formand for 3F i Kastrup, til check-in.dk.

Principielt er fagforeningen dog imod frasalget, understreger han.

Frasalget af Ground Handling er en del af spareplanen i SAS.

/ritzau/

Dagens Gossip