23-årig anholdt for blodigt hjemmerøveri i Kalundborg

Politiet har nu anholdt den mand, som man mener stod bag et groft hjemmerøveri mod en 71-årig mand i Kalundborg den 22. juli.

Der er tale om en 23-årig mand fra Kalundborg, som tirsdag i Retten i Holbæk blev varetægtsfængslet i fire uger.

Den mistænkte blev anholdt af Midt- og Vestjyllands Politi nær Herning på baggrund af en efterlysning fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Der er efter vores opfattelse tale om et klokkeklart hjemmerøveri mod en helt vilkårlig ældre mand, og vi anser det som en meget alvorlig sag, siger pressetalsmand Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Det var en hjemmehjælper, som tidligt om morgenen den 22. juli fandt den 71-årige mand liggende i sit hjem.

Den ældre mand fik ved røveriet flere kvæstelser i hovedet, og politiet beskrev efterfølgende episoden som "voldelig og blodig".

Politiet har tidligere oplyst, at den ældre mand selv lukkede røveren ind i hjemmet. Manden ventede på den sædvanlige hjemmehjælper fra kommunen, da gerningsmanden dukkede op.

Tirsdag krævede anklagemyndigheden den 23-årige mand varetægtsfængslet på baggrund af en sigtelse for groft røveri, og det valgte dommeren at efterkomme.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og der er ikke oplysninger om, hvordan den unge mand forholder sig til den alvorlige sigtelse.

Straffen for grove hjemmerøverier, hvor kyniske gerningsmænd slår til mod tilfældige ofre, blev for nogle år siden skærpet.

Stramningen betød, at sådanne røverier i udgangspunktet skal straffes med fem års fængsel.

/ritzau/

Dagens Gossip