23-årig fængslet for drabsforsøg efter voldsom biljagt

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

Ved et grundlovsforhør i Retten i Hillerød er en 23-årig mand tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han sigtes for to tilfælde af drabsforsøg og for trusler på livet efter en voldsom biljagt ved Frederiksværk fredag aften.

Farten kom op på cirka 160 kilometer i timen på Hillerødvej, hvor man højst må køre 80 kilometer i timen. Forfølgelsen strakte sig over cirka 13 kilometer.

Føreren af en Audi A4 jagtede en Toyota Aygo med tre personer, og politiet mener, at den 23-årige sad bag rattet i Audien.

Til sidst gik det galt. Aygo'en blev påkørt og klemt op mod autoværnet, hvorefter den rullede rundt på taget.

Ved uheldet slap de tre i bilen dog for alvorlige skader. Føreren var omkring 25 år, og de to passagerer var omkring 20 år.

- Der er tale om et udestående mellem førerne af de to biler, men hvad det handler om, holder vi foreløbig for os selv, sagde vagtchef Peter Olesen lørdag til Ritzau.

Også en anden bil deltog tilsyneladende i det langvarige og bevidste forsøg på at ramme Aygo'en, og politiet leder fortsat efter en anden mand, som man også vil sigte i sagen.

Da der er mulige medgerningsmænd på fri fod og af hensyn til politiets efterforskning, valgte dommeren at lukke dørene for offentligheden ved tirsdagens grundlovsforhør, oplyser anklager Bernt Farver til Ritzau.

/ritzau/