23-årig kvinde får tatoveret blomster på sine bryster, efter hun overlever brystkræft

Nikki Black fik diagnosticeret brystkræft og fik fjernet begge bryster i en alder af bare 23 år.

Nu vil hun genvinde kontrollen over sin krop. Hun forvandler sine ar til unikke “malerier”. Tatoveringerne, der er blomster formet som hjerter, er blevet lavet der, hvor hendes brystvorter var engang.

Det har hun valgt i stedet for at få brystvorterne rekonstrueret, skriver Daily Mail.

I dag er hun 25 år.

- Tatoveringerne var en måde, hvor jeg kunne føle, at jeg sad bag rattet igen; at gøre min krop til et sted, som føles sikkert, og hvor jeg har lyst til at være, siger Nikki Black, der arbejder som komiker og bor i Los Angreles.

Hun var knust, da hun fandt ud af, at hun havde brystkræft. Lægen fortalte den triste nyhed over telefonen. Chokket blev kun større af, at der ikke var nogen historik med brystkræft i hendes familie.

- Det slår luften ud af én. Jeg kunne ikke tro på det, siger hun. 

I juni 2013 fik hun fjernet begge sine bryster. Samtidig blev hendes bryster gjort klar til, at lægerne kunne rekonstruere dem, efter hun havde fået kemoterapi. Det vil sige, at de kunne komme silikoneimplantater i dem.

Læs også: Overraskende dansk forskning: Tatoveringer kan forebygge denne kræftform

I den forbindelse blev hun især spurgt af mænd, hvor store de ville blive, når lægerne rekonstruerede dem. Det følte hun var en ‘seksualisering’ af hendes sygdom.

- Man føler det ikke som om, at man ejer sin egen krop mere, siger Nikki Black.

Hun kontaktede tatovøren Holly Feneht, som har salonen The Gilded Lily. Hun er specialiseret i tatoveringer til overlevende brystkræftpatienter. Sammen fandt de på designet, som Nikki Black siden har fået dekoreret sine nye bryster med.

Nikki Blacks mor tilbød at betale, for som hun sagde:

- Det er for trist, at du er nødt til at betale for, at du skal have nye brystvorter.

Nikki Black selv er da også jublende lykkelig for resultatet.

- Tatoveringerne føles som panser, som en beskyttelse mod verden. Jeg får lov at vælge, hvordan min krop ser ud, siger hun.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip