23 døde efter angreb på irakiske moskéer

Mens en bil fyldt med sprængstoffer eksploderede nær Mulla Hwesh-moskéen i den vestlige bydel Jamia og sendte syv mennesker i døden, sprængte en selvmordsbomber sig selv i luften i det sydlige kvarter Doura. Her mistede mindst 16 livet, fortæller politiet og læger. Det skriver Reuters.

»En bombe eksploderede, mens de bedende forlod moskéen Khalid Bin al-Waleed. Lig blev kastet tilbage ved styrken af eksplosionen,« siger en politimand, som var til stede.

Det står ikke klart, hvem der har planlagt bomberne, men det er bare to af adskillige angreb, som har ramt landet siden begyndelsen af året og skabt frygt for en bredere konflikt i det etnisk opdelte land.

Indtil videre har juli ifølge gruppen Iraq Body Count budt på 341 dræbte ved militære angreb.

Også ved byen Abbara nær Baquba, som ligger omkring 50 kilometer nordøst for Bagdad, mistede fire politimænd livet lørdag, da en bil fyldt med sprængstoffer blev beskudt af politiet, så den sprang i luften. Sprængstofferne var angiveligt tiltænkt et telt, hvor der blev afholdt begravelse, tæt på stedet.

Og endnu en politimand blev dræbt, da en bombe eksploderede i nærheden af hans patrulje i Madaen syd for Bagdad.

Iraks sekteriske balance er kommet under pres på grund af konflikten i nabolandet Syrien, hvor oprørerne, hovedsageligt sunnimuslimer, forsøger at vælte præsident Bashar al-Assad, som er alawit, en udspringer af shiaislam.

Dagens Gossip